Wat kost een website? 6 zaken die de prijs van jouw website bepalen.

Wat kost een website
Bepalen wat de diensten die je levert waard zijn, kan wel eens als lastig worden ervaren. Je wilt een mooie winst behalen, maar moet ook voorzichtig zijn om niet per ongeluk in een te hoge prijsklasse te vallen. Het wordt vooral lastig wanneer je kijkt naar de technische details van het bouwen van WordPress websites, maar wat kost een website nou precies? In deze blog behandelen we alle zaken die je in gedachten moet houden bij het bepalen van..
LEES HIERONDER VERDER

Bepalen wat de diensten die je levert waard zijn, kan wel eens als lastig worden ervaren. Je wilt een mooie winst behalen, maar moet ook voorzichtig zijn om niet per ongeluk in een te hoge prijsklasse te vallen. Het wordt vooral lastig wanneer je kijkt naar de technische details van het bouwen van WordPress websites, maar wat kost een website nou precies? In deze blog behandelen we alle zaken die je in gedachten moet houden bij het bepalen van de kosten.

 

Wat kost een website en wat is de gemiddelde marktprijs voor het laten maken van een website?

Het uitbreiden van bedrijven via online platforms is op dit moment erg populair. We durven erop te wedden dat je geen enkel succesvol bedrijf kunt noemen dat niet via een op maat gemaakte website online te vinden is. Het ontwerpen van websites is zo te zien een noodzaak en mensen zijn dus ook bereid er goed voor te betalen.

 

Het gemiddelde jaarlijkse geldbedrag dat bedrijven bereid zijn te betalen, voor een perfect functionerende en representatieve website, is tot wel zestigduizend euro. Ja, je leest het goed en dit is niet meer dan logisch. De websites hebben niet alleen een mooie homepage nodig, maar ook veel verschillende functies en niet te vergeten regelmatig onderhoud!

 

Verschillen de prijzen voor verschillende soorten websites?

Op de vraag “wat kost een website?” is geen vast antwoord, omdat elke website anders is.  Hoe meer moeite er wordt gestoken in het maken van een website, hoe groter de kans dat deze duurder zal uitvallen. Er zijn veel verschillende soorten websites, die ook weer verschillende soorten doeleinden vervullen. Websites voor kleinere bedrijven hebben om te beginnen niet al te veel inhoud, dus de kosten vallen over het algemeen binnen een paar duizend euro en blijven maximaal binnen het bereik van vier cijfers.

 

Voor websites die voor grote MKB’s of multinationals zijn bedoeld, is een hoger aantal pagina’s vereist; dit zorgt voor een prijsbereik van vijf cijfers dat kan gaan oplopen tot ongeveer dertigduizend euro. E-commerce websites of website-applicaties zijn lastiger, omdat hun kosten afhankelijk zijn van de omvang en complexiteit van de functies die ermee gepaard gaan. Dus hun prijzen kunnen behoorlijk variëren van slechts een paar duizend euro tot misschien wel honderdduizend euro.

 

Om een concreet overzicht te krijgen over hoeveel een website voor een klant in het algemeen gaat kosten, moeten er veel dingen geregeld worden. Een domeinnaam en hosting zijn, bijvoorbeeld de meest elementaire functies die nodig zijn om een ​​website te maken, en hosting alleen kan afhankelijk van de grootte en snelheid behoorlijk prijzig worden. Een klant kan natuurlijk altijd kiezen voor het goedkopere alternatief en dat scheelt ook zeker in de kosten.

 

Met welke kosten moet je rekening houden, bij het ontwerpen van een website?

Er zijn enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden bij het opstellen van de kosten. Je wilt niet onderbetaald worden, maar je wilt het ook niet overdrijven en de klanten afschrikken. De volgende punten zijn aspecten waarmee je rekening moet houden om eerlijke prijzen te bepalen voor de websites die je maakt:

 

Jouw expertise niveau.

Als je al geruime tijd in het vak zit, is het niet meer dan eerlijk dat je een hogere prijs voor jezelf verlangt. Je hebt tenslotte veel tijd en toewijding geïnvesteerd om het vaardigheidsniveau te bereiken dat je nu hebt. Een flinke dosis ervaring zorgt er ook voor dat jouw opdrachtgever kwaliteitswerk kan verwachten, met een eigen prijs.

 

Ken uw niche.

We hebben allemaal een bepaald domein waar onze expertise het beste tot uiting komt. Het is belangrijk dat je weet wat dat voor jou is. Als je wordt ingehuurd om een ​​website te ontwerpen die in die niche valt, aarzel dan niet om een ​wat hogere prijs in rekening te brengen. Onthoud dat de kwaliteit van jouw werk over het algemeen uitstekend is, als het gaat om iets wat in je niche valt.

 

De grootte van de website.

Eerder in het blog is natuurlijk al besproken dat hoe meer pagina’s een website heeft, hoe duurder deze zal zijn. De inspanning en kosten die bij een website van pas komen staan direct met elkaar in verband. Een groter project vereist natuurlijk meer toewijding, waardoor de kosten ook hoger zullen uitvallen.

 

De functies die je moet opnemen.

Natuurlijk wil elke klant een mooie en aantrekkelijke website die hen onderscheidt van alle concurrenten, maar zorg ervoor dat ze weten dat dergelijke websites niet goedkoop zijn. Hoe meer functies je in een website moet opnemen, hoe meer geld de klant in het project moet steken.

 

Wat kost een website gemiddeld en wat zijn de huidige markttarieven.

Het is belangrijk dat de prijzen die je hanteert voor de diensten realistisch zijn en in overeenstemming zijn met de huidige markttarieven. Als je aanzienlijk hoger rekent dan andere website ontwerpers, zal dit uiteindelijk je bedrijf schaden. Houd dus altijd goed in de gaten wat de actuele tarieven zijn.

 

Het gewicht van jouw werk aan het merk van de klant.

Als je met een terugkerende klant werkt, wat je vaak zult doen als je werk kwalitatief goed is, dan kunt je de tarieven ook verhogen. De reden hier achter is simpel; je bent van onschatbare waarde voor de klant vanwege de moeite die je al in een bepaald project hebt gestoken, en je weet dat als geen ander! Aarzel dus niet om een ​​goed, maar redelijk bedrag te vragen voor je harde werk.

 

Zie hier wat Mr. Webdesign voor jou bedrijf kan betekenen of neem contact met ons op via onderstaand formulier en kom direct in contact met een van onze project managers. Wij helpen je graag verder.

System Command Console

Initializing protocol "Meet up"...

> Shall we meet?

// Are you looking for more capacity in the short term? And are you curious if we can help you develop user-friendly and affordable websites?

// Then let's have a cup of coffee! //

If you prefer that we contact you, please fill in the contact form.