Shopify vs WooCommerce: Wat is het beste e-commerce platform?

Shopify vs WooCommerce
Shopify vs WooCommerce: Wat is het beste e-commerce platform?   Het starten van een webwinkel met volledige functionaliteit is voor de meeste mensen geen doe-het-zelf-taak. Een professionele ontwikkelaar kan je helpen bij de technische onderdelen van een goed werkende webwinkel. Deze onderdelen worden vaak als moeilijk ervaren om zelf te doen. Als het gaat om het kiezen van een geschikt platform voor een webwinkel, wordt er over het algemeen de keuze tussen Shopify en WooCommerce aangeboden.   Beide e-commerce..
LEES HIERONDER VERDER

Shopify vs WooCommerce: Wat is het beste e-commerce platform?

 

Het starten van een webwinkel met volledige functionaliteit is voor de meeste mensen geen doe-het-zelf-taak. Een professionele ontwikkelaar kan je helpen bij de technische onderdelen van een goed werkende webwinkel. Deze onderdelen worden vaak als moeilijk ervaren om zelf te doen. Als het gaat om het kiezen van een geschikt platform voor een webwinkel, wordt er over het algemeen de keuze tussen Shopify en WooCommerce aangeboden.

 

Beide e-commerce platforms hebben bepaalde functies die perfect lijken voor jouw zakelijke doelen. Klanten zullen de verschillen in functies, functionaliteiten en kracht van Shopify vs WooCommerce moeten begrijpen, voordat ze de juiste keuze kunnen maken.

 

Shopify vs WooCommerce – Werkwijze van e-commerce

Voor het bouwen van een online winkel en het beheer hebben WooCommerce en Shopify verschillende werkwijzen. Wanneer je de werking van WooCommerce en Shopify begrijpt, kan je de beste keuze maken, over welk e-commerce platform het beste past bij jouw bedrijf.

 

 • Shopify is een gehost platform, wat betekent dat Shopify de beheerder is voor jouw bestanden. Daarnaast heeft Shopify een beperkte flexibiliteit met betrekking tot het aanpassen van de online winkel.

 

 • WooCommerce is een zelf-gehost platform, wat betekent dat je bestanden op een onafhankelijke server gaat beheren. Je hebt de volledige controle over jouw winkel en kunt bijna elke wijziging doorvoeren.

 

Shopify vs WooCommerce – Gemakkelijk te lanceren online winkel

Een professioneel WordPress-ontwikkelingsbedrijf kan vrijwel alle technische uitdagingen aan. Echter moet de klant zich bewust zijn van het proces van bouw tot livegang. Beide e-commerce platforms zijn op hen eigen unieke manier geweldig, maar het ene platform biedt een gemakkelijkere lancering dan het andere platform.

 

 • Het starten van WooCommerce heeft een ingewikkelder proces dan Shopify, omdat het de installatie van WordPress vereist en vervolgens de configuratie van WooCommerce.

 

 • Shopify maakt het werk gemakkelijker. Je moet je aanmelden voor Shopify, het domein kopen en het thema kiezen. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, ben je klaar om aan jouw webwinkel te werken.

 

Shopify vs WooCommerce – Controle over de functionaliteit van de winkel

WooCommerce is ongeëvenaard als het gaat om flexibiliteit en controle over de functionaliteit van de winkel. Shopify is ook een competitieve speler, maar je zult beperkingen ondervinden vanwege het gehoste platform.

 

 • WooCommerce biedt op verschillende manieren volledige flexibiliteit aan, om via thema’s, plug-ins en aangepaste codes wijzigingen aan te brengen in de online winkel.
 • Shopify biedt ook de opties om jouw winkel aan te passen, maar er zijn verschillende stappen waar je geen controle over hebt, zoals productvariaties en het toevoegen van aangepaste codes op alle pagina’s van de winkel.

 

Shopify vs WooCommerce- Geaccepteerde betaalmethoden

Op dit punt kunnen we geen duidelijke winnaar aanwijzen. Beide e-commerce platforms ondersteunen bijna alle belangrijke betalingsproviders, waaronder:

 

 • Stripe
 • PayPal
 • Square
 • Authorize.net en vele lokale betalings providers
 •   Mollie

 

Shopify vs WooCommerce – Onderhoud overhandigen

Net als elk ander digitaal platform voeren beide e-commerce platforms periodiek onderhoud uit. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over onderhoud, omdat Shopify een gehost e-commerce platform is. Bij WooCommerce ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van jouw online winkel en het onderhoud kan soms als lastig worden ervaren.

 

Hoe kan een kan een WordPress professional jou helpen bij de keuze voor het juiste e-commerce platform?

Het beheren van al deze technische aspecten is voor velen een uitdaging en vereist een diep begrip van de e-commerce platforms. Een doe-het-zelf-plan kan de groei van jouw webwinkel belemmeren, waarna je waarschijnlijk spijt zult hebben van deze beslissing. Maak je investering in het juiste e-commerce platform en laat professionals de technische zaken voor je regelen. Laat de ontwikkelaars zich zorgen maken over het beheer van jouw online winkel, zodat jezelf kunt focussen op de dingen die er het meest toe doen.

 

Zie hier wat Mr. Webdesign voor jou bedrijf kan betekenen op het gebied van e-ommerce platforms of neem contact met ons op via onderstaand formulier en kom direct in contact met een van onze project managers. Wij helpen je graag verder.

System Command Console

Initializing protocol "Meet up"...

> Shall we meet?

// Are you looking for more capacity in the short term? And are you curious if we can help you develop user-friendly and affordable websites?

// Then let's have a cup of coffee! //

If you prefer that we contact you, please fill in the contact form.