De nieuwste functies van Elementor Pro 3.8

Elementor Pro 3.8
Elementor is een van de meest populaire page builders voor WordPress. Het kan door iedereen worden gebruikt om volledig aanpasbare websites te maken. Het wordt ook gebruikt door professionele ontwerpers en ontwikkelaars om snellere en efficiëntere websites te bouwen dan ze met andere tools zouden kunnen. Elementor Pro 3.8 heeft een paar nieuwe functies die websites nog gebruiksvriendelijker en krachtiger maken: Loop Builder Flexbox Containers Kit Remove   Loop Builder Met Loop Builder wordt het nu eenvoudiger om dynamische..
LEES HIERONDER VERDER

Elementor is een van de meest populaire page builders voor WordPress. Het kan door iedereen worden gebruikt om volledig aanpasbare websites te maken. Het wordt ook gebruikt door professionele ontwerpers en ontwikkelaars om snellere en efficiëntere websites te bouwen dan ze met andere tools zouden kunnen.

Elementor Pro 3.8 heeft een paar nieuwe functies die websites nog gebruiksvriendelijker en krachtiger maken:

  • Loop Builder
  • Flexbox Containers
  • Kit Remove

 


Loop Builder

Met Loop Builder wordt het nu eenvoudiger om dynamische content op je website te plaatsen. Wat verstaan wij onder dynamische content? Dit is voor ons content die je eenvoudig kan aanpassen of toevoegen en direct in de juiste stijl op de website getoond wordt. Vaak wordt dynamische content gebruikt om secties en elementen toe te voegen die aan verandering onderhevig zijn. Bijvoorbeeld het eenvoudig kunnen toevoegen of wijzigen van projecten, teamleden en vacatures.

Elementor maakt het met de Loop Builder eenvoudig om een overzicht te creëren van specifieke dynamische content. Dit kan voorkomen in situaties waarbij je bijvoorbeeld een overzicht van teamleden wilt tonen. Je hoeft hierbij maar een enkelvoudige template te ontwikkelen, die elke keer weer in dezelfde stijl terugkomt binnen het overzicht. Het enige wat veranderd is de dynamische content zoals bijvoorbeeld de naam van het teamlid, een foto en contactgegevens.

Wanneer je werkt met Elementor Pro 3.8 begin je met het ontwerpen van een sjabloon voor je hoofditem. Dit kan kan op twee manieren: 

  • Leeg canvas
  • In-Place Editing 

Een leeg canvas is beschikbaar door het toevoegen van een nieuwe loop Item-sjabloon vanuit Theme Builder of via het menu Sjablonen in het WordPress-dashboard. In-Place Editing is te gebruiken door een Loop Grid-widget te slepen naar de gewenste pagina en op de knop Create a Template te klikken. 

Na het ontwerpen van het loop-item ga je aan de slag met de inhoud van de pagina. Denk na wat voor soort berichten je wilt plaatsen en aan pas dit aan. Dit kan je doen door de Loop Grid-widget te slepen en via de zoekbalk te kiezen voor het juiste berichttype. 

Ten slotte kan je de lay out van de vermeldingen aanpassen op de pagina. Tijdens deze laatste stap bepaal je het aantal kolommen in je raster, de afstand tussen de items en of je de vermeldingen alleen op één pagina wilt hebben of dat je ze wilt verdelen over meerdere pagina’s. Ook kun je bewegingseffecten, achtergronden en andere styling opties toevoegen. 

 

 

Flexbox Containers als een alpha experiment

Elementor Flexbox Containers wordt de nieuwe manier van het ontwerpen van jouw layout in Elementor in plaats van het gebruik maken van Secties, Kolommen en Innersecties. Je kunt hiermee nog beter responsive ontwerpen en zeer geavanceerde lay-outs realiseren, snel en met een veel slimmere opmaak. Het klinkt heel technisch, maar het betekent eigenlijk dat je website veel minder code aanmaakt waardoor de laadtijd van de website verbeterd.

Met Elementor Flexbox Containers kun je widgets direct in een container plaatsen, maar ook containers tussenvoegen. Bovendien kun je de gebruikerservaring verbeteren door de hele Container of een kolom klikbaar te maken via het toevoegen van een link. Vervolgens kun je de verdeling en de lay-out van elementen binnen de container regelen en je inhoud aanpassen aan de gewenste schermgrootte. Uiteindelijk zorgen deze stappen voor een betere responsiviteit, zonder de snelheid van je website te vertragen.

Na enkele maanden in de ontwikkel modus en het implementeren van veel feedback uit de Elementor community, worden de Flexbox Containers geïntroduceerd als een alpha experiment. Elementor Pro 3.8 geeft aan dat het voorzichtig kan worden gebruikt, maar liever nog niet op een live website.

Wanneer je het experiment hebt ingeschakeld kan je nieuwe Containers toevoegen, maar pas op want als je het experiment verwijderd worden alle Containers van de website verwijderd. De onderdelen kunnen alleen teruggeplaatst worden als je het experiment opnieuw activeert.

 

 

Remove-kit functie

Elementor heeft een functie toegevoegd om eenvoudig een eerder gedownloade kit te verwijderen. Een sitekit is een bundel van templates, pagina’s, berichten, pop-ups en alle andere onderdelen voor een volledige website. Een kit zorgt ervoor dat je deze onderdelen in een keer kan importeren en niet alles vanaf 0 hoeft te bouwen.. 

Voorheen was het vrij lastig om een kit van je website te verwijderen. De hele website moest worden terug gezet naar een vorige versie, handmatig alle globale stijlen die de kit heeft toegevoegd ongedaan maken of de pagina’s met de kit verwijderen. 

Elke kit die na deze versie is gedownload, kan eenvoudig worden verwijderd door naar Elementor-instellingen > Tools > Import/Export te gaan en op de knop “Remove Kit” te klikken.
Dit kan vanuit het WordPress-dashboard. Let op! De functie kan alleen worden toegepast als je een kit hebt gedownload na het updaten naar Elementor Pro 3.8.

 

Hoe gaat Mr. Webdesign dit inzetten voor gebruiksvriendelijke WordPress websites?

“ Binnen het team houden wij op wekelijkse basis alle trends en nieuwe functionaliteiten in de gaten. Het doel is altijd om op een efficiënte manier gebruiksvriendelijke WordPress websites te ontwerpen en te ontwikkelen. We zullen echter nooit ‘blind’ en zonder voorbereiding nieuwe functionaliteiten gebruiken, het moet namelijk wel toegevoegde waarde hebben voor de websites die wij bouwen. 

Wat betreft Elementor Pro 3.8 en het gebruiken van de Loop Builder, Flexbox Containers en Remove-kit functie verwachten we voor de komende tijd enkel te experimenteren met de Flexbox Containers. Met deze functionaliteit denken wij nog eenvoudiger complexe ontwerpen om te zetten naar een goed werkende website die responsive is en snel werkt. 

Waarom gaan wij voorlopig niet aan de slag met de Loop Builder? Voor het realiseren van dynamische content op de website maken wij op dit moment gebruik van de plugin JetEngine van Crocoblocks. Voorlopig lopen zij nog erg voor op Elementor Pro 3.8 met betrekking tot het bouwen van loops (of listings hoe Crocoblocks het noemt). Uiteraard zullen we de voortgang van Elementor en de Loop Builder nauw in de gaten houden. Wie weet komt er een moment dat wij wel zullen overstappen, maar voor nu is dat nog te vroeg. “ 

 

Als je niet zeker weet hoe je Elementor Pro 3.8 moet gebruiken, kunnen wij je helpen! Chat met ons via de website voor snelle antwoorden of neem contact met ons op als je meer hulp nodig hebt.

 


Bron:

Laster, G. (2022, 3 november). Introducing Loop Builder: Design Every Aspect of your Post and Product Collections. Elementor. https://elementor.com/blog/introducing-the-loop-builder/

System Command Console

Initializing protocol "Meet up"...

> Shall we meet?

// Are you looking for more capacity in the short term? And are you curious if we can help you develop user-friendly and affordable websites?

// Then let's have a cup of coffee! //

If you prefer that we contact you, please fill in the contact form.